regiobank-logo-wit

Lijfrente

Lijfrente

Naast het pensioen dat u opbouwt via uw werkgevers en het bedrag dat u aan AOW ontvangt, kan het verstandig zijn om zelf extra bij te sparen voor later. Dat geldt ook als u zelfstandig ondernemer bent, en u niet deelneemt of kunt deelnemen aan een pensioenregeling.

Wilt u extra sparen voor na uw pensioen? Dan biedt de overheid een aantal fiscale belastingvoordelen. Tot op een zekere hoogte kunt u een deel van uw inleg aftrekken.

Die exacte hoogte word uw jaarruimte genoemd. Binnen de jaarruimte mag u bruto sparen voor de opbouw van een lijfrentekapitaal. Inkomstenbelasting betaalt u pas na uw pensionering over de maandelijkse uitkering, met als voordeel dat u dan een laag belastingpercentage betaalt. Er zijn verschillende soorten lijfrenteverzekeringen. Ook zijn er verschillende fiscale regimes en wetgevingen die u misschien de mogelijkheid bieden om eerder te stoppen met werken. Dit zijn vrij ingewikkelde zaken waar onze pensioenadviseur gelukkig alles over weet. Meer weten over hoe uw financiële situatie er later uit gaan zien of heeft u vragen over uw huidige lijfrentepolissen? Maak een afspraak met een van onze adviseurs, wij maken het graag inzichtelijk en vertellen u graag meer over uw mogelijkheden.
sara-advieswinkel
Terug naar overzicht
Vindt u het fijn om altijd op de hoogte te zijn van ons laatste nieuws?
Abonneer u dan hier op onze nieuwsbrief.
InschrijvenBekijk laatste nieuws
Bekijk ook onze laatste blogberichten
Copyright © 2024 De Advieswinkel. Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram